Webinar Checklist met 7 stappen

Succesvolle webinar geven

Presenteren van een webinar

Wat doe je vóórdat de webinar begint?

Vóórdat het webinar gaat beginnen is het goed om het één en ander te controleren. Het zou toch vervelend zijn als er onbewust dingen gebeuren die je eigenlijk vooraf had kunnen voorkomen? In deze blog geef ik je een kleine checklist met punten die je zeker vóórdat je de webinar gaat beginnen moet checken.

7 Webinar tips

1. Beeldkwaliteit controleren

Controleer je camera. Je kunt de camera van je computer gaan gebruiken, maar je kunt ook een webcam kopen met betere pixels. Door een betere beeldkwaliteit is het aangenamer om naar je te kijken.

 

2. Geluidskwaliteit testen

Ben je door de microfoon die standaard in de computer zit goed te verstaan of heb je hier ook een externe voor nodig? Spreek je van nature heel zacht, dan raad ik je eerder een externe microfoon aan die dichter bij je komt. Alles moet zo aangenaam mogelijk zijn voor de kijkers en luisteraars.

3. Jouw locatie kiezen en achtergrond controleren

Waar ga jij je webinar opnemen? Het is verstandig en wijs om een stille plek uit te kiezen. Zo blijft de focus tijdens de opname volledig op jou. Kies bijvoorbeeld een ruimte met weinig afleiding op de achtergrond.

 

4. Zorg voor voldoende licht

Het is aan te raden om een lamp in de buurt te zetten. Het is fijner om iemand in het licht te zien dan dat je moet kijken in het donker.

 

Martiena de Graaf

5. Sheets goed leesbaar

Controleer of je sheets goed leesbaar zijn! Je verhoogd je eigen kwaliteit hiermee.

 

6. Ook geschikt voor telefoon?

Er zijn genoeg mensen die tijdens een webinar niet aan het mee kijken zijn, maar juist aan het luisteren zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld met het huishouden bezig zijn. Voor hen is het makkelijk wanneer ze je webinar ook op hun telefoon kunnen zien. Zo kunnen ze beter bewegen en blijven ze betrokken.

 

7. Reminder + link versturen naar iedereen

Stuur vóórdat de webinar gaat beginnen een reminder naar iedereen met de juiste link. Er zijn altijd mensen die je vorige mail al verwijderd hebben, omdat ze rekenen op een nieuwe mail. Tevens is dit ook nog een mooie promotie voor je webinar. Er zullen ook mensen zijn die het niet in hun agenda hebben gezet.

Bewaak je professionaliteit door de voorbereidingspunten te controleren. Niets is vervelender dan tijdens het webinar achter ‘vergeet punten’ te komen. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>> Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Welke tip is voor jouw waardevol?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *