Wat is het verschil tussen een training en een workshop?

Workshop VS Training

Wat is het verschil tussen een workshop en een training?

Vaak word er aan mij de vraag gesteld wat het verschil is tussen een workshop en een training. Wanneer je dit opzoekt op Google kom je meerdere antwoorden tegen. Hierdoor heb ik voor mezelf als presentatie trainer een keuze gemaakt om het zo goed mogelijk uit te leggen aan mijn klanten. In dit artikel ga ik je mijn manier uitleggen, zoals ik het aan al mijn klanten uitleg.

De verschillen

Een workshop:

Wanneer je een workshop geeft als trainer dan geef je training over één bepaald onderwerp. Aan dit onderwerp koppel je een doel, boodschap en diverse opdrachten.

 

Een training:

Als je een training geeft dan is dit een overkoepelend woord voor meerdere workshops. Bedenk dan wel dat de workshops met elkaar te maken moeten hebben. Ze hebben één speciaal onderwerp met elkaar gemeen. Door deze methode aan te houden kun je meerdere onderwerpen gaan behandelen die allemaal met hetzelfde onderwerp in verbinding staan.

Constance Put, Mariska Huijnen, Clasina la Vergé en Martiena de Graaf

Een voorbeeld:

Als presentatietrainer geef ik regelmatig trainingen voor zowel bedrijven intern of organiseer ik ze zelf voor mijn eigen klanten. Het onderwerp lijkt me vrij duidelijk: trainingen of presentaties geven.

Door mijn expertise vak heb ik allemaal kleine onderwerpen die in teken staan van mijn vak. Ik kan ze nooit allemaal tegelijk gaan geven. Dan moet ik mijn deelnemers haast voor een jaar gaan opsluiten om alles te behandelen.

 

Maak een doel voor je training:

Stel mijn doel is om zelfverzekerd een training te geven. De workshops staan in teken om mijn doel van de dag te behalen voor alle deelnemers. De workshops kunnen vervolgens bestaan uit de volgende onderwerpen: Lichaamstaal, stem, mimiek, goed onderwerp uitkiezen, groepsdynamiek en structuur.

Bepaal eerst je doel voor de training. Zo kun je diverse workshops eraan verbinden, zodat jij ook echt je doel gaat behalen van de dag. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

 

Waarover wil jij graag een training gaan geven?

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *