Voorstelronde tijdens de training

Jezelf voorstellen

Tijdens de Training:

De voorstelronde

Tijdens de training is het van belang om een voorstel ronde uit te voeren. Zo leren de deelnemers elkaars naam kennen. Dit zorgt voor de verbinding en de veiligheid in de groep. Er zijn alleen een paar praktische zaken waarmee je zeker rekening moet houden. Deze ga ik graag aan je delen via dit artikel.

6 Stappen om de namen te leren kennen

#1 Kleine groep

Geef jij aan een kleine groep mensen de training en ben je niet snel in namen te onthouden? Dan is het handig om van te voren de namen te leren. Zo loop je 1-0 voor op je training

 

#2 Voorstellen bij binnenkomst

Wanneer iedereen binnenstroomt, ga jij je als trainer natuurlijk aan iedereen voorstellen. Dit doe je nog voor de voorstelronde.

#3 Een naambadge geven

Je kunt ervoor kiezen om iedereen een naam sticker – badge te geven. Zo kun je tijdens de training echt de beurt geven door middel van de juiste naam op te noemen.

Deelnemers van een training

#4 Jezelf kort en bondig voorstellen

In het begin van de training vinden de deelnemers het leuk om te weten wie jij bent. Ze weten je naam, maar ze willen je graag leren kennen. Stel je zelf kort voor. De training draait namelijk niet om jou, nee juist om de deelnemers.

 

#5 Voorstelronde

Nadat jij jezelf hebt voorgesteld en je hebt tijd, dan wordt het geapprecieerd door de deelnemers dat zij zichzelf mogen voorstellen. Geef ze duidelijk aan wat zij mogen vertellen. Anders zijn er sommige die alleen hun naam zeggen en andere die praktisch hun hele levensverhaal gaan delen.

Wat wil jij graag van de deelnemers weten? Denk aan:
- Wie ben je?
- Wat doe je?
- Wat hoop je uit de training te halen?

 

#6 Namenspel

Wil je graag het ijs breken tussen de deelnemers? Dan is het leuk om een namenspel te doen. Zo is iedereen meteen los, de zenuwen en overtollige energie weg en vol concentratie kunnen zij vervolgens de training gaan volgen.

Door deze 6 stappen te verwerken in je training leer je in mom van tijd de namen van de deelnemers. Zo kun jij gemakkelijk de namen gaan oproepen, waardoor je een sterkere band krijgt met de groep. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *