Video’s versterkt jouw Challenge

Zet video’s in tijdens jouw Challenge

Video’s zijn in de laatste jaren razend populair geworden en bijna onmisbaar geworden. Je kan ze overal delen en je kunt via video’s jezelf ook echt profileren als expert. In dit artikel ga ik een aantal videovormen met je delen, die je zeker kunt gebruiken tijdens jouw Challenge.

 

Door video’s te gebruiken tijdens je Challenge krijg je:

• een betere band met je deelnemers, aangezien zij jou echt zien en horen. Zo voelen zich meer gebonden met je.
• een andere vorm van informatie delen, omdat je beeldmateriaal gebruikt. Hierdoor geef je jouw teksten niet schrijvend, maar juist sprekend.
• eens een andere manier om je boodschap helder en concreet over te brengen. Zij horen het namelijk echt van jou, waardoor ze echt de boost krijgen die ze nodig hebben.

 

 

Inhoudsopgave

10 Video vormen die je zeker kunt gebruiken

#1 Promotievideo

Deze video kun je plaatsen op je social media kanalen. Hierdoor worden ze nieuwsgierig naar de inhoud van de Challenge, waardoor ze kunnen door klikken naar je landingspagina. Vergeet niet de titel en de data te noemen van je Challenge.

#2 Challenge omschrijven

Deze vorm plaats je op je landingspagina of deel je op je Social Media. Hierdoor kun je potentiële deelnemers vertellen waarom ze zeker mee moeten doen aan jouw Challenge. Je introduceert als het ware jouw Challenge aan ze.

#3 Jezelf voorstellen

Wanneer de potentiële deelnemers geïnteresseerd zijn geworden in je Challenge, willen ze ook graag weten wie hem organiseert. Door deze video te maken, kun jij jezelf voorstellen, je expertise delen en missie. Zo weten ze meteen met wie ze te maken hebben.

#4 Bedankvideo

Wanneer ze zichzelf hebben aangemeld, kun je ze leiden naar een pagina om hun te bedanken. Hoe leuk is het om te starten met een bedankvideo van jou. Hierin kun je ze oprecht bedankt voor deelname, praktische informatie geven of alvast een voorproefje van de Challenge.

#5 Welkomvideo

Yes, ze hebben zich aangemeld voor je Challenge. Je kan ze allemaal tegelijk welkom heten een week of een aantal dagen vóórdat je Challenge echt gaat beginnen. Zo herinner je ze weer even dat de Challenge van start gaat, ook al hebben ze zich 2-4 weken van te voren aangemeld.

Je kan deze video doorsturen naar alle aangemelde geadresseerde deelnemers of plaatsen op bijvoorbeeld je Facebookpagina of Instagram waar je (ervoor kunt kiezen) deze week ook LIVE aanwezig te zijn.

#6 Achter de schermen

Tijdens jouw voorbereiding en het aftellen totdat de jouw Challenge eindelijk gaat beginnen, kan je jouw deelnemers een kijkje achter de schermen geven. Zo kun je ze nieuwsgierig maken of alvast een kleine opdracht aan ze geven. Hierdoor krijgen ze echt zin, krijgt je Challenge meer waarde en gaan ze mee aftellen.

 

#7 Dag-Video's

Je kan ze elke dag meenemen door middel van video’s. Zo kun je de inhoud en/ of de opdrachten met ze delen. Onthoudt wel dat je de visuele deelnemers hier enthousiast voor maakt, maar de theoretische minder. Vandaar is het ook verstandig om concreet je opdracht of inhoud ook schrijvend met ze te delen. Dit kan bijvoorbeeld het scripttekst zijn, die je gebruikt voor je video.

#8 Instructie-video

Als je iets wil laten zien wat zij vervolgens ook zelf moeten doen, kun je een introductie video maken. Je kan bijvoorbeeld zelf in beeld zijn of je scherm met ze delen. Zo kunnen ze stap voor stap jou volgen.

 

#9 Voorbeelden delen

Wil je een scenario schetsen of heldere voorbeelden delen met ze, dan kun deze vorm hiervoor zeker gebruiken. Het enige wat je verteld in deze video is echt je voorbeeld, geen extra’s. Anders gaan ze de volgende dag je video’s niet meer bekijken. Zorg ook dat deze video’s kort en krachtig zijn. Rond de 1-5 minuten aan presentatie.

 

#10 Live-uitzending

Als jij voor deze Challenge een pagina gebruikt op jouw Social media (bijvoorbeeld op Facebook of Instagram) kun je LIVE uitzending maken. Hierin kun jij antwoorden geven op de LIVE-vragen, kun jij de dag-samenvatting geven, de week doornemen of ze juist nieuwsgierig maken of natuurlijk nog meer waardevolle informatie met ze delen.

Welke vorm(en) je ook uitkiest voor je Challenge, zorg er in ieder geval voor dat je de juiste tekst structuur en appratuur gebruikt voor ze. Tevens kun je ook je video’s eerst uploaden op YouTube om vervolgens ze in te sluiten op je website. Zo hoeft je website niet het gewicht van het bestand te dragen.

 

Laat je zien wie en wat voor expert je bent en heb vertrouwen in je video. Zorg dat hij bij jou past en dat je er trots op bent. Wanneer jij er onzeker over bent tijdens of na je video, laat hij je niet zien zoals je bent. Vandaar dat je positief moet denken!

 

Blijf jij jezelf tegen houden met het opnemen van video’s? Zou je meer willen leren over de juiste structuur aanhouden, met vertrouwen je video opnemen of hoe je het moet doen op social media? Dan kan ik je ‘maak een video – online training’ aanraden. Je gaat nog veel meer leren dan hierboven staat genoteerd.

>> maak een video >>>

 

Welke vorm kies jij uit voor je Challenge?

 

 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *