Video - Training Checklist

Neem deze spullen zeker mee naar je training.

 

 • Voldoende naambadges meenemen voor de deelnemers
  Wil jij de deelnemers bij hun naam noemen? Dan kun je goed gebruik maken van een naambadge voor iedereen. Maak van te voren kaartjes of laat ze hun eigen naam schrijven op witte papiertjes.
 • Je draaiboek
  Het is altijd verstandig om je eigen draaiboek te maken met tijden en de benodigdheden. Hierin kun je ook je theorie plaatsen. Zo kun je altijd nog tussendoor even kijken wanneer je iets vergeten bent.
 • Visuele hulpmiddel
  Wil jij een flip-over, whiteboard of PowerPoint presentatie gebruiken? Bereid deze dan helemaal goed voor, zodat je tijdens de training niet voor verrassingen komt te staan. Controleer ook of de hulpmiddel aanwezig is op locatie en of je deze kunt gebruiken.
 • Hand-out of werkboek
  De deelnemers kunnen het appreciëren wanneer zij de opdrachten visueel op papier van je krijgen. Zo kunnen ze het thuis nog een keer bekijken in hun eigen tijd.
 • Een klok
  Wanneer je te vaak op je klok kijkt tijdens de training, krijgen de deelnemers het gevoel dat jij je aan het haasten bent. Wanneer je een klok in de ruimte hangt, kun jij zonder dat ze het door hebben naar de tijd kijken.
 • Een lekkernij voor bij de koffie en thee
  Neem een heerlijke koek mee voor de deelnemers voor bij de koffie. Het kan zo eens voorkomen dat er één voor de lunch al een kleine trek krijgt of dat hij behoefte heeft aan iets zoets. Door een lekkernij neer te leggen kan elke deelnemer dit voor zichzelf gaan bepalen. Uiteraard kan je ook voor gezonde snacks zorgen.

Dit zijn een aantal belangrijke punten die je het beste mee kunt nemen naar je training. Vul de lijst aan met de andere spullen die voor jouw training van toepassing zijn.

 

Ook trainen vanuit jouw vakgebied?

Ben jij een expert in jouw vakgebied en wil jij jouw specialisme gaan delen met de deelnemers die dolgraag van jou willen leren? Weet je alleen niet goed hoe jij je tekst en boodschap kunt overbrengen? Of hoe je echt goed voor een groep kan staan?

Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Leer Trainen vanuit jouw vakgebied!.