Video - Afleidende geluiden

 

Graag deel ik een aantal tips met je, zodat je de focus altijd bij de deelnemers houdt.

 • Oog voor de individuele deelnemer
  Vaak zijn we als trainer veel bezig met onszelf. Dit is zonde, want bij het trainen gaat het niet om ons, maar juist om de deelnemers. Zij zijn namelijk niet voor niets gekomen. Zij willen meer van jou gaan leren. Het is daarom zo belangrijk dat jij oog gaat krijgen voor de deelnemers. Waar hebben zij per persoon behoefte aan of hoe kun jij ze naar een hoger niveau tillen? De deelnemers hebben allemaal hun eigen behoefte en weg die ze aan het afleggen zijn.
 • Continue gebruik maken van interactievormen
  Geef je training meer diepgang door interactie geregeld te maken. Met interactie bedoel ik dat je het gesprek aangaat. Echt met de deelnemers spreken. Stel bijvoorbeeld eens een vraag of zet ze eens aan het denken. Wat gebeurt er dan met ze?
   
 • Luisteren naar de deelnemers
  De meest waardevolle informatie voor jou als een trainer komt letterlijk bij de deelnemers vandaan. Stellen zij bijvoorbeeld veel vragen? Dan weet je exact waar je de volgende keer meer aandacht aan moet geven. Tevens kun je ook echt individuele problemen gaan oplossen wanneer je oprecht luistert naar je deelnemers.
 • Lichaamstaal lezen
  Als je goed de deelnemers gaat observeren kun je vanzelf ook hun reactie zien in hun lichaam. Je kan bijvoorbeeld zien wanneer iemand je niet begrijpt of als die een vraag heeft. Het enige wat jij moet doen als spreker is echt kijken naar je deelnemers.

Het is als trainer belangrijk dat jij je inhoud gericht mogelijk maakt voor je deelnemers. Hierdoor kom je dichterbij de problemen van hen, aangezien je een betere band met hen kan opbouwen. Hoe beter deze band is, hoe meer ze met je gaan delen. Voor een goede band moet je wel de veiligheid van de gehele groep in de gaten houden. Zonder dit, gaan ze niet hun verhaal aan de andere en aan jou vertellen. Succes en veel plezier met het geven van jouw training.

 

Ook trainen vanuit jouw vakgebied?

Ben jij een expert in jouw vakgebied en wil jij jouw specialisme gaan delen met de deelnemers die dolgraag van jou willen leren? Weet je alleen niet goed hoe jij je tekst en boodschap kunt overbrengen? Of hoe je echt goed voor een groep kan staan?

Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Leer Trainen vanuit jouw vakgebied!.