Stappenplan om een training te maken

Jouw kennis delen tijdens je training

Als jij een training wilt geven dan is het essentieel van belang dat jij je kennis gaat delen. Zo kunnen de deelnemers echt met een volwaardig gevoel naar huis gaan. Alleen hoe ga je nu je deze kennis goed en duidelijk overbrengen naar je deelnemers? Dat ga ik je vertellen en dit artikel.

7 stappen voor je een training gaat maken!

#1 Deelnemers analyseren

Wie hebben zich bij je ingeschreven? Wat voor type mensen zijn het? Zijn ze heel divers of lijken ze deels op elkaar? Welke leeftijden of geslacht hebben ze? Ken je ze persoonlijk? Weet je ook waar hun problemen liggen, waarom ze naar je training komen? Het is verstandig om echt even je te verdiepen in je deelnemers. Zo kan je de training hier en daar aanpassen, zodat je de beste aansluiting met de deelnemers gaat krijgen. Maak hier echt even tijd voor, want uiteindelijk ga je hiermee een betere band met ze krijgen.

 

#2 Bepaal je doel

Wat wil je gaan bereiken door middel van je training? Wat gaan ze leren? Hieromheen ga je jouw training bouwen. Tevens kun je door je doel te bepalen ook gericht aan het werk gaan. Welke informatie of opdrachten moet je verwerken in je training om je doel te behalen? Alles draait hierom.

 

#3 Welke boodschap wil je aan ze meegeven?

Het is verstandig om een boodschap te formuleren. Dit kan bijvoorbeeld het zinnetje zijn waardoor ze meer zelfvertrouwen gaan krijgen of dat ze weten wat ze voortaan moeten doen.

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

#4 De Kop-Romp-Staart Methode

Wanneer jij jouw training wil gaan voorbereiden dan is het handig om dit volgens de Kop-Romp-Staart Methode te doen. Deze methode biedt structuur, rust en focus voor zowel jou als trainer en voor de deelnemers. Zo kun jij jouw informatie gaan verdelen over meerdere workshops, waardoor uiteindelijk de deelnemers meer kunnen opslaan en mee naar huis kunnen nemen.

#5 Interactie verwerken

Tijdens de gehele training is het ook een aanrader om genoeg interactie momenten in te bouwen. Zo kun je echt gaan werken aan je band met de deelnemers, erachter komen waar ze echt problemen mee hebben en hoe jij deze voor hen kan gaan oplossen. Tevens het grootste voordeel van interactie is dat ze je training beter kunnen onthouden.

 

#6 Deelnemers centraal zetten

Onthoud één ding heel goed, je hele training draait letterlijk om je deelnemers. Je wilt hun ten slotte verder helpen met jouw expertise. Vandaar dat je inhoud ook deelnemersproof moet zijn. Niet dat je voorstelrond te lang over jou moet gaan, nee juist alles moet om hun draaien.

 

#7 Oprecht luisteren

Daarnaast nog een gouden deelnemerstip voor je. Luister oprecht. Vanuit de vragen die jij terug krijgt, kan je leren waar je de volgende keer langer zelf over moet praten. Of waar de echte pijnpunten van je deelnemers liggen. Hoe beter je luistert, hoe verder jij je deelnemers kan gaan helpen tijdens jouw training.

Het is als trainer belangrijk dat jij je inhoud gericht mogelijk maakt voor je deelnemers. Hierdoor kom je dichterbij de problemen van hen, aangezien je een betere band met hen kan opbouwen. Hoe beter deze band is, hoe meer ze met je gaan delen.

 

Voor een goede band moet je wel de veiligheid van de gehele groep in de gaten houden. Zonder dit, gaan ze niet hun verhaal aan de andere en aan jou vertellen. Succes en veel plezier met het geven van jouw training. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *