Quiz - Eén deelnemer wilt niet de opdracht uitvoeren

Je bent heerlijk aan het trainen met je groep deelnemers en je geeft ze een opdracht. Vervolgens vraag je ze of ze de gemaakte opdracht willen delen in de groep. 1 persoon weigert, wat ga je doen.... 

Wat ga je doen als trainer?

 

Antwoord A: Eerst proberen om de persoon toch echt mee te laten doen, aangezien dit een onderdeel van je training is. 

Antwoord B: Eerst achterhalen waarom de persoon dit niet wilt. Hier kunnen meerdere redenen achter schuilen.

Antwoord C: Meteen akkoord gaan met de situatie, want je gaat iemand niet dwingen. 

 

 

Welk antwoord(en) kies je uit? 

 

Mijn antwoord:

De deelnemer mag altijd zelf bepalen of hij iets wel of niet wil doen. Het interessante voor jou is juist: waarom wil hij dit niet? Wat schuilt hier achter? Het kan zijn omdat de informatie privé is en ze niet weet wat de groep met deze informatie gaat doen. 
 

 

Stappenplan:

 

 

Stap 1: Antwoord B
De deelnemer mag altijd zelf bepalen of hij iets wel of niet wil doen. Het interessante voor jou is juist: waarom wil hij dit niet? Wat schuilt hier achter? Het kan zijn omdat de informatie privé is en ze niet weet wat de groep met deze informatie gaat doen. 

 

 

Stap 2: Antwoord A
Dit haalt niet weg, dat sommige deelnemers gewoon een zetje in de rug nodig hebben. Als jij die geeft, gaan ze het toch doen. 

 

 

Stap 3: Antwoord C
Als hij het echt niet wilt doen, dan is dat zo. Ga dan ook zeker niet pushen, want dat is voor niemand leuk.
Tevens komt hier ook zo'n raar gevoel bij de andere deelnemers en verlies je 'een beetje' de veiligheid in de groep. 

 

Interpreteer dit alsjeblieft niet persoonlijk op, want dat hoeft helemaal niet. Dit gaat echt over de persoon zelf en welke struggles hij heeft. Het enige wat van jou als trainer wordt verwacht, dat jij de veiligheid in de groep in je hand houdt. 

 

Ga mee wat het beste is voor de deelnemer. Het kan namelijk ook gebeuren dat bij de volgende opdracht geen probleem meer is. Altijd meegaan, zoals je denkt wat het juiste is voor de deelnemer. Jouw hele training draait echt om de deelnemers verder te helpen met jouw expertise! 

Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf? Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer info of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk.