Quiz - Oeps je bent iets vergeten

Je bent een training aan het geven en je wil de papieren of zelfs het werkboek uitdelen, maar tot je grootste verbazing kom je erachter dat je dit nergens kan vinden!

Wat ga je doen als trainer?

 

Antwoord A: Er eerlijk voor uitkomen dat je een bepaald opdracht graag anders had willen vormgeven. Dat je speciale papieren/ werkboek had gemaakt, maar niet meer kan vinden. Het spijt je echt en laat dit duidelijk blijken!  

Antwoord B: Kan gebeuren, de deelnemers weten dit niet. Slapende honden niet wakker maken. De vragen en gehele opdracht zoeken op je computer en vanaf daar stellen. Iets wat de deelnemers niet weten, kunnen ze ook niet missen.

Antwoord C: Je bent transparant en verteld dat je de opdracht iets gaat aanpassen, maar dat de uitkomst hetzelfde zou zijn. Luchtig bekennen en niet groter maken dan nodig is.

 

Welke A/B of C antwoord kies jij uit in deze trainers scenario? 

 

Mijn antwoord:

Welk antwoord je ook uitkiest, het is belangrijk dat je zelf rustig blijft en niet boos op jezelf wordt. De deelnemers worden anders de dupe van je vergeetachtigheid. Dit moeten we juist gaan voorkomen, zij moeten hier het minste last van krijgen. 

 

Zelf zal ik voor antwoord C gaan. De deelnemers hebben namelijk feilloos door, dat er iets gebeurt dat jij niet had voorzien. Het is juist sterk van je als je dit op een transparante manier gaat oplossen. Zij waarderen je eerlijk en openheid naar hun toe. 

 

Daarnaast is de oplossing van B heel goed om in te zetten. Meteen een Plan-B inzetten, zonder dat je hier hard over na hoeft te denken. De vragen of gewoon gericht stellen en open antwoorden in de groep of iedereen gewoon een papier geven en dan de vraag stellen.

Hoe klein jij dit probleem maakt, hoe klein de deelnemers dit probleem gaan vinden. Meteen een Plan-B inzetten en doorgaan.  Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer info of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk.