Presentatie verwerken in je training

Echte Trainer

Hoe presenteer jij jouw training?

Als ondernemer is het belangrijk dat je van een aantal punten bewust bent vóórdat jij een training gaat geven. Met het presenteren bedoel ik letterlijk: het spreken voor een groep mensen. In deze blog ga ik een aantal tips met je delen, die je verder gaan helpen met je presentatievaardigheden als trainer.

5 Presentatie tips voor de trainer

#1 Sta zelfverzekerd voor de groep

Jij bent de expert waarvoor de deelnemers allemaal zijn gekomen. Zij willen graag in jou geloven. Dit kan eigenlijk alleen wanneer jij ook in jezelf gelooft. Het enige wat de deelnemers van jou willen is waardevolle informatie verzamelen die hun verder gaan helpen.

 

#2 Houd je aan structuur

Wat er ook gebeurt tijdens de training, het is belangrijk zowel voor de deelnemers als voor jezelf als trainer dat je structuur behoudt. Zo weet jij perfect de volgorde, kun je goed de training opbouwen en weet de deelnemer precies waar ze aan toe zijn. Lees de blog over hoe jij structuur kunt verwerken in je training.

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

#3 Leg op belangrijke woorden accenten

Waar wil jij de druk opleggen? Welke tips vind jij belangrijk om te delen? Wat is de boodschap van zowel de workshops of de gehele training? Leg op deze belangrijke punten zeker accenten. Het makkelijkste is eigenlijk om even stil te zijn en dan de tip te vertellen. Dit kun je goed vooraf oefenen, zodat de klemtonen vanzelfsprekend worden.

#4 Neem een goede houding aan

Wanneer jij alleen maar naar beneden kijkt, je benen gekruist zijn, je raar op je voeten staat of dat je niet weet waar jij je armen moet laten. Ja dan neem je een verkeerde houding aan. Sta goed op beide voeten, je benen iets uit elkaar en plaats een touwtje tussen je kruin en het plafond. Download hier de oefening voor de juiste lichaamstaal.

 

#5 Heb oog voor je deelnemers

Naast dat de stof die jij gaat behandelen van groot belang is, is het nog belangrijker om oog te hebben voor elke individuele deelnemer. Zo kun je goed bekijken naar elk proces.

Als trainer is het van belang dat jij jezelf bent. Laat zien wie je bent en waarmee jij jouw deelnemers verder kan helpen. Elke deelnemer is anders en verdienen persoonlijk feedback van jou. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *