Even voorstellen...

Martiena de Graaf

 

Ambitieus, spontaan, enthousiast, luisterend en echt oprecht ben ik. Graag stel ik mezelf aan je voor, ik ben Martiena de Graaf. Als presentatietrainer help ik expert met hun trainingsvaardigheden, zodat jij voortaan met plezier en zelfvertrouwen kan trainen. Tijdens jouw training presenteer jij jezelf continue. Jij staat namelijk voor een groep deelnemers en hiermee jouw expertise vak te presenteren. 

 

Al toen ik 5/ 6 jaar oud was wist ik het zeker, ik word juf! De hond en m'n knuffels moesten eraan geloven om braaf te blijven zitten, terwijl ik op mijn (school)bord mijn eigen juf nadeed. Mijn schriften van vroeger bevatten ook twee keer zoveel krullen, dan mijn juffrouw van toen aan mij gaf. Ik heb ze namelijk allemaal stilletjes over gedaan. 

Als kind had ik zo'n heerlijke fantasie, dat ik nog altijd zeg: als ik een dag opnieuw mag beleven dat deed ik het zeker in de jaren dat ik 4/7 jaar was! Tevens vond ik het ook leuk om van kleins af aan voor een groot publiek te spreken, te zingen of zelfs te acteren

Vandaar daar ook dat ik meedeed in 1997 (6 jaar) aan m'n eerste playbackshow met het nummer ‘Tis altijd lente in de ogen van de tandartsassistente’. Toch pakte ik een mooie derde plek net zoals de rest. Wow, wat was ik super trots met mijn beker. Vrij snel hierna won ik alleen maar de tweede plek totdat ik eindelijk in 2000 de eerste plek had veroverd! Zo trots op een pauw!

 

Het was daarom ook niet raar dat ik vanaf toen mijn droom om juf te worden achter mij heb gelaten. Het was tijd om mij te focussen op mijn nieuwe droom: musicalster worden. Al snel speelde ik mee in musicals en in 2008 deed ik auditie voor de musicalopleiding.

Jaaaa, ik werd aangenomen en mijn droom kwam uit. Ik mocht schitteren in diverse musicals Hairspray, West Side Story, De Klokkenluider van de Notre dam etc.

Voor deze reeds opgenoemde musicals heb ik ook de hoofdrollen bemachtigd. Zo gaaf, vet, onverwachts en wat heb ik veel mogen leren. Tijdens de musical-opleiding kreeg ik ook les in workshops geven, iets in mij vond dit nog altijd leuk. Les geven aan andere, terugdenken aan mijn hond en knuffels. 

Al snel was ik even de draad kwijt. Wat wil ik dan? Ben ik wel goed genoeg voor de musicalwereld? Moet ik toch wel of geen auditie meer doen? Al deze gedachte x100 speelde door mijn gedachte. Op dat moment was ik 22 jaar en wist ik het even niet meer. Het was daarom helaas een gevolg dat ik van een burn-out naar een depressie zakte. Het meisje die altijd lachte naar iedereen, kon gewoon niet meer lachen.

 

Na 1 jaar en ik weet het nog goed, was het oudejaarsnacht 2014. Ik stond op de oprit even alleen met mijn glas champagne en keek naar het mooie vuurwerk en zei tegen mezelf: is het niet genoeg geweest? Is het niet de hoogste tijd om weer te gaan genieten? Volmondig zei ik JAA tegen mezelf! Nog even netjes deze donkere periode afsluiten en beginnen aan de rest van mijn waanzinnige leven!

In februari kreeg ik een aanbod om 7 maanden te werken op een attractiepark Bobbejaanland in België. Ik werd aangenomen als begeleider van het showteam en mocht alles daar gaan opzetten! Zo gaaaf, zoveel geleerd en ontzettend genoten.

 

Tijdens deze 2 jaar heb ik bij hetzelfde bedrijf (De Animatie Compagnie) de vraag gekregen of ik deel wilde uitmaken van hun vaste groep trainers. Dit zou betekenen dat ik Animatie Trainingen kon geven aan de deelnemers die graag ook op campings en attractieparken wilden werken.

Ja natuuuuuurlijk wilde ik dat! Vanaf 2015 ben ik trainer geworden en heb ik al heel wat uren mogen trainen. Tegenwoordig geef ik nog steeds diverse animatie trainingen op scholen. Super leuk om met studenten te werken. Het hele groeiproces van hen is zo gaaf om dat van dichtbij mee te mogen maken. Er zit zo veel meer potentie in mensen, zonder dat ze dit weten. Ik help je graag verder met een beter beeld over je jezelf te krijgen.

In 2016 heb ik Echt Presenteren opgericht, hiermee richt ik me op (ondernemende) experts die zichzelf en hun bedrijf willen presenteren. Zo gaaf en heb ik al vele mooie ondernemers verder mogen helpen. Ik krijg zo ontzettend veel energie om mooie groeiprocessen bij mijn deelnemers te mogen waarnemen. Van niet durven op het podium te staan tot aan het schitteren voor een groot publiek!

 

Nu mijn eerste dochter zindelijk is, is het tijd voor uitbreiding. Vandaar dat ik Echt Trainen in 2019 tot leven heb geroepen. Zo kan ik de experts verder leren hoe ze hun kennis kunnen delen door een training te geven.

 

Echt dit is echt een droom die uitkomt! Ik realiseer mijzelf door het schrijven van mijn eigen trainers verhaal hoe de puzzelstukjes die ik van kleins af aan heb bewaard nu steeds meer vorm gaan krijgen in mijn eigen grotere puzzel.

 

 

 

 

 

Eerst heb ik Echt Presenteren opgericht, voor ik met Echt Trainen begon. Ik noem het nu ook wel de grote zus van Echt Trainen, waar ik ondernemers help met hun presentatievaardigheden.

 

 

Naast Echt Presenteren heb ik nog een tweede onderneming genaamd 'Typisch Tien'. Met T10 kan ik mijn podiumkunsten nog uitoefenen op feesten en partijen. Het is elke keer een genot, om mensen te entertainen en te amuseren. Wat is er mooier dan mensen aan het lachen te krijgen??

 

 

Ook werk ik samen met Mariska Huijnen van TopGemerkt aan een platform, waar ondernemers met elkaar (on en offline) kunnen netwerken. Hierin neem ik de presentatie gedeelte op me en interview ik maandelijks ondernemers.

Wat anderen zeggen:

 

'Martiena is echt een expert op het gebied van presenteren. Ze helpt je om te ontdekken hoe je overkomt en welke zaken je krachtiger maken bij het presenteren. Dit doet ze op open en constructieve manier en met humor. Daarnaast geeft je handige tips om jouw eigen expert status te vergroten.' Ineke Swart den Boer – Inique4u

 

'Martiena heb ik leren kennen tijdens een trainingsweekend en ik zie haar als iemand die zeer gedreven is en verschrikkelijk kundig in haar vakgebied. Ze laat je je gemak voelen en geeft je handvatten hoe je je als expert echt kan presenteren. Martiena is een echte ideeëngenerator en een echte expert!'  Sylvia Klink - Sylvia Klink Virtual Assistant

 

'Martiena is echt een keiharde en gedreven onderneemster. Ze is een op en top expert als het gaat over presenteren, jezelf presenteren, je onderneming presenteren en ontdekken wat jouw expertise is. Ze weet heel goed waar ze het over heeft, ze is gedreven en zeer ambitieus, luistert goed en is echt een kei om de juiste ideeën aan te dragen. Martiena kan echt mensen zo sterk verder helpen door idee op idee aan te dragen waar mensen écht verder mee kunnen. Een ongelofelijke gave al zeg ik het zelf. Mariska Huijnen - TopGemerkt

 

'Martiena heeft een groot talent om je op je gemak te stellen en tegelijk ook te helpen om meer te durven. Laat het maar zien wat je in huis hebt. Haar enthousiasme trekt je over de streep van je eigen ongemak en ze laat je zien wat zij ziet in jou: de expert. Martiena is iemand die werkt vanuit haar passie voor presenteren en coachen. Ze geeft opbouwende feedback en stelt vragen die je aan het denken zetten. Aurelie Veltema - AVUE 

 

‘Bij Martiena, heb ik een gerichte training Interactief Presenteren gehad. Waarbij je ook de structuur van het geven van een presentatie werd doorgenomen. Veel geleerd en heel veel lol gehad. Zo durf ik wel het podium op! Ik ben er klaar voor!’ Miranda van Driel – Online Junkies

 

 

'Martiena geeft heldere uitleg over de manier waarop je je presentatie opbouwt, de “kop, romp, staartmethode”. Ze geeft je directe aanwijzingen hoe je duidelijk en gestructureerd je boodschap brengt in je presentatie.' Yvonne Verhulsdonk - Fotografie


'
Martiena de Graaf heb ik leren kennen als iemand die erg behulpzaam is en vooral ook veel gevoel voor humor heeft! Ze zorgt ervoor dat jij precies weet hoe jij jezelf kunt presenteren.' Marian van der Zalm-Ravensbergen - Perfectly Styled

 

 

 

'Martiena pakt je vanaf het eerste moment en krijgt je meteen aan het denken. Zij stelt je vragen waardoor je echt gaat nadenken. Haar manier van werken is - zonder dat je er erg in hebt - een vorm van coachen die er enkel en alleen op gericht is om het beste uit jezelf te halen, je uit je comfortzone te sleuren. Presenteer jezelf als de beste versie van jezelf. Het is, naast een vreselijk leuk mens - adrem, vrolijk, eerlijk, een supertrainer en coach.' Ingrid Serraarens - Ing's Bizz


'Dankzij Martiena durf ik meer tijdens het presenteren. Ze geeft je duidelijke aanwijzingen, tips en advies over hoe je jezelf kan verbeteren. Ook wanneer je twijfelt, weet ze het beste in je naar boven te halen. Zeker een aanrader voor als je beter wilt worden in het presenteren van jezelf of bedrijf!' 
Lianne Honing – Borduurstudio Lianne

 

 

'Martiena denkt mee, is enthousiast en motiveert je om jouw talenten naar buiten te brengen en zo de juiste doelgroep te bereiken. Ze geeft je opbouwende feedback om jezelf verder te kunnen ontwikkelen.’ Sabine de Heer – Solune