Maak echt contact met de deelnemers van je Challenge

Maak tijdens de Challenge contact met de deelnemers

Ben jij aan het fantaseren over een nieuwe Challenge of zelfs je eerste? Dan raad ik je zo ie zo aan om echt contact te maken met je deelnemers.

 

Door echt aan je contact te werken krijg of kun je:

• een betere band met elke deelnemer persoonlijk.
• antwoorden gaan geven op gestelde vragen.
• jouw deelnemers echt laten kennis maken met jou.

 

In dit artikel ga ik je vertellen welke contact vormen er zijn en hoe je in contact kunt komen met je deelnemers. Hierdoor kun je vooraf de juiste vorm gaan uitkiezen voor jouw Challenge.

5 Contactvormen tussen jou en de deelnemers

#1 Voorstel video maken

Door jezelf voor te stellen aan de deelnemers, kun je meteen laten zien wie je bent. Maar ook hoe je er echt uitziet en hoe je spreekt. Niet alle foto’s laten je echt zien, zoals je echt bent of op een foto horen ze je niet spreken. Door een video op te nemen, krijg je dit wel. Daarbij kunnen ze ook echt een klik met je krijgen..

 

#2 Vragen aan je stellen

Er zijn genoeg deelnemers die een vraag voor je hebben, maar deze niet durven te stellen. Jij bent namelijk de expert en ze stellen zich kwetsbaar op, om ook echt de vraag persoonlijk aan je te stellen. Het is dus aan jou om deze kwetsbare obstakel weg te halen. Dit kun je doen door dit meerdere malen te zeggen. Het is ook verstandig om te vertellen ‘hoe’ ze deze vraag aan je kunnen stellen.

#3 Poll maken

Een poll is een vraag stellen met vooraf gemaakte antwoorden. Zo kun je in één opslag zien want het meeste uitgekozen antwoord is. Je kunt een poll voor meerdere doeleinden gebruiken. Vaak is een poll anoniem voor de andere, maar jij kan de antwoorden wel zien. Hierdoor durven ze sneller antwoorden te geven.

#4 Video vooraf opnemen en uploaden

Door een video kunnen zij jou leren kennen. Ze zien en horen jou, waardoor ze sneller tegen je durven te praten en waarmee jij laagdrempelig wordt. Jij hebt immers de tijd genomen om de video voor hun te maken. Je kunt deze zowel plaatsen voor jouw individuele dag-pagina’s, op je speciale ingerichte pagina op social media of die je verstuurt het in je e-mail.

#5 LIVE online komen

De laatste, maar misschien wel de beste manier om echt in contact te komen met je deelnemers is een LIVE uitzending. Hierdoor kunnen ze rechtstreeks vragen aan je stellen, antwoorden op je gestelde vragen geven, kun je nog meer waardevolle informatie met ze delen, een dag-samenvatting geven, de week onderwerpen aan ze geven en daarnaast natuurlijk echt werken aan je persoonlijke relatie met iedere deelnemers.

 

De LIVE uitzending kun je doen door een Social Media pagina in te richten voor de Challenge. Deze kun je zowel maken op Facebook of op Instagram. Kies het platform waar de meeste deelnemers zich hebben aangemeld en waar jij je het beste bij voelt.

 

Zelf maak ik gebruik van de pagina @PresentatieChallenge op Instagram. Je kunt hier een kijkje nemen om zelf geïnspireerd te worden of voorbeelden te krijgen.

Alle 5 vormen van in contact komen met je deelnemers kun je toepassen tijdens je Challenge. Hoe meer je inzet, hoe beter je relatie wordt met ze. Het kost tijd en energie, maar het is het allemaal waard wanneer je ze echt verder kan helpen en dat ze uiteindelijk ook je klant gaan worden. Deze twee voorbeelden, kunnen precies de reden zijn waarom jij in eerste instantie je Challenge organiseert.

 

Wens je een ‘Challenge stappenplan’?
Download deze hier gratis, zodat je meteen goed van start kunt gaan met je voorbereiding.

 
Welke vorm(en) ga jij uitkiezen voor je Challenge?

 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *