De kunst van het trainen

Echt Trainen

De kunst van het trainen

Vaak hoor ik andere ondernemers zeggen ‘ik wil graag een training geven’. Dat doe ik wel even. Alleen hoe doe je dit? Wat komt er allemaal bij kijken? Daarom heb ik hier een artikel over geschreven met zes belangrijke punten over de kunst van het trainen.

 

6 Kernmerken

#1 Theorie met praktijk combineren

Het mooie van het trainen is dat je door middel van de theorie en het toepassen in het praktijk hierbij mensen aanspreekt. Je krijgt beide namelijk gecombineerd tijdens een training. Wissel dit daarom voldoende af tijdens jou training. Door de afwisseling behoud je ook de spanningsboog van de deelnemers.

 

#2 Je expertise ontleden

Vertel en deel niet te veel. Dit is zonde want de deelnemers kunnen dit toch niet allemaal onthouden. Filter daarom je informatie en ga verder de verdieping in. Wat wil jij aan de deelnemers meegeven?

#3 De boodschap overbrengen

Wat wil jij met de boodschap meegeven aan de deelnemers? Wat wil je dat ze onthouden van je training? Door een mooie boodschap te formuleren geef jij de deelnemers veel meer mee dan alleen maar de opdrachten. Je geeft ze een boodschap die ze nog lang na de training willen doorvoeren.

 

#4 Zet de actiemodus aan

De deelnemers willen graag tijdens de uren van jouw training fanatiek aan de slag met jou. Ze willen individuele coaching krijgen. Vandaar is het verstandig om niet te grote groepen te trainen. Met te veel, kun je alleen maar vele tegelijk trainen, zonder de verdieping in te gaan. Elke deelnemer wil met winst naar huis gaan.

Martiena de Graaf

#5 Ontspannen sfeer

Voor de deelnemers werkt een ontspannen sfeer het beste voor hun vooruitgang. Anders gingen zij wel een echte opleiding volgen. Tijdens de training mag je absoluut tijd maken voor humor, de relatie met elkaar en verdere ditjes en datjes. Wanneer jij alleen maar op de prestatiedrang zit dan geef je hun meer stress dan een ontspannen gevoel. Zij willen alleen maar vooruitgang krijgen door jouw training.

 

#6 Oog voor de individuele deelnemer

Vaak zijn we als trainer veel bezig met onszelf. Dit is zonde, want bij het trainen gaat het niet om ons, maar juist om de deelnemers. Zij zijn namelijk niet voor niets gekomen. Zij willen meer van jou gaan leren. Het is daarom zo belangrijk dat jij oog gaat krijgen voor de deelnemers.

Waar hebben zij per persoon behoefte aan of hoe kun jij ze naar een hoger niveau tillen? De deelnemers hebben allemaal hun eigen behoefte en weg die ze aan het afleggen zijn.

De kunst van het trainen is vóóral om jezelf te zijn, dat je het fijn vindt om andere verder te helpen met jouw expertise. Daarna kun je deze zes punten verwerken in je eigen trainingsvaardigheden. Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *