De checklist om mee te nemen naar je training

Training Checklist

Neem deze spullen zeker mee naar je locatie

Wil jij binnenkort een training geven en heb je nog geen idee welke je spullen je allemaal bij elkaar moet zoeken? Dan heb ik voor je een checklist gemaakt met spullen die zeker handig zijn om bij je te hebben.

Niet voor elke trainer en/of locatie heb je alles nodig. Zie de lijst meer als een inspiratiebron die je zelf nog kunt aanpassen.

De checklist om mee te nemen:

#1 Voldoende naambadges

Wil jij de deelnemers bij hun naam noemen? Dan kun je goed gebruik maken van een naambadge voor iedereen. Maak van te voren kaartjes of laat ze hun eigen naam schrijven op witte papiertjes.

 

#2 Je draaiboek

Het is altijd verstandig om je eigen draaiboek te maken met tijden en de benodigdheden. Hierin kun je ook je theorie plaatsen. Zo kun je altijd nog tussendoor even kijken wanneer je iets vergeten bent.

 

#3 Visuele hulpmiddel

Wil jij een flip-over, whiteboard of PowerPoint presentatie gebruiken? Bereid deze dan helemaal goed voor, zodat je tijdens de training niet voor verrassingen komt te staan. Controleer ook of de hulpmiddel aanwezig is op locatie en of je deze kunt gebruiken.

#4 Hand-out of werkboek

De deelnemers kunnen het appreciëren wanneer zij de opdrachten visueel op papier van je krijgen. Zo kunnen ze het thuis nog een keer bekijken in hun eigen tijd.

#5 Een klok

Wanneer je te vaak op je klok kijkt tijdens de training, krijgen de deelnemers het gevoel dat jij je aan het haasten bent. Wanneer je een klok in de ruimte hangt, kun jij zonder dat ze het door hebben naar de tijd kijken.

 

#6 Genoeg pennen en papier meenemen

Je kunt als trainer nooit genoeg pennen of leeg papier met je meenemen. Er zijn altijd deelnemers die één of ze allebei niet heeft meegenomen.

 

#7 Een lekkernij voor bij de koffie en thee

Neem een heerlijke koek mee voor de deelnemers voor bij de koffie. Het kan zo eens voorkomen dat er één voor de lunch al een kleine trek krijgt of dat hij behoefte heeft aan iets zoets. Door een lekkernij neer te leggen kan elke deelnemer dit voor zichzelf gaan bepalen. Uiteraard kan je ook voor gezonde snacks zorgen.

Dit zijn een aantal belangrijke punten die je het beste mee kunt nemen naar je training. Vul de lijst aan met de andere spullen die voor jouw training van toepassing zijn.

 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *