Challenge Organiseren – wat kan er allemaal gebeuren?

Succesvolle webinar geven

Challenge scenario's

Ook al denk je dat je jouw hele Challenge goed hebt voorbereid kunnen er diverse problemen ontstaan. Ook kunnen er onverwachte scenario’s plaatsvinden. In deze blog heb ik een aantal problemen en scenario’s voor je geschetst.

 

De 7 problemen of scenario’s

#1 1. De deelnemers schrijven zich uit

Vooraf, op de eerste dag of halverwege je Challenge kan 1 of zelfs meerdere deelnemers zich afmelden om nog meer e-mail te ontvangen. Dit kan jou een ontzettend vervelend gevoel geven, aangezien jij niet weet waarom een deelnemer zich uitschrijft. Eén ding is zeker, het ligt niet aan jou.

De deelnemer in kwestie kan de gegeven informatie al kennen, toch geen voldoende tijd hebben om echt mee te doen of niet goed vooraf de informatie gelezen.

#2 Een fout in de automatisering

Er kunnen helaas fouten zijn ingeslopen in je automatisering. De tijd of datum klopt niet, de volgorde klopt niet of de button heeft een verkeerde link. Dit zijn veel voorkomende fouten die erg zuur zijn voor jou als de organisator van de Challenge.

Vandaar dat het geen slecht idee is om de automatisering vooraf door te lopen en test e-mails naar je eigen e-mail adres te versturen. Zo voorkom je wellicht vervelende foutjes.

#3 Een deelnemer begrijpt de opdracht of inhoud niet

Ga niet meteen van het slechte uit wanneer iemand iets niet begrijpt. Ik deel graag twee opties aan je.

Optie 1) Op de dag zelf krijg je een e-mail met een vraag of een chat op je Social Media. Als het er één is dan kan het zijn dat de deelnemer oprecht je vraag niet begrijpt door het niveau. De Challenge is nog te moeilijk voor haar.

Optie 2) Op de dag zelf krijg je een aantal e-mails of chat berichten aan van meerdere deelnemers. Dan kan het zijn dat je niet concreet genoeg was in je uitleg of opdracht. Of dat je Challenge echt te moeilijk is voor de deelnemers.

Kijk eerst naar je eigen inhoud voordat je denkt ‘waarom begrijpt hij mij niet?’

#4 De link die niet werkt

Als je al 1 letter verkeerd typt of kopieert werkt je link niet. Je kan erachter komen vooraf de Challenge of een link werkt door test e-mails naar jezelf te versturen en de linkjes uit te testen door er natuurlijk op te klikken. Kijk naar tip 2 voor nog meer uitleg hierover.

#5 Een deelnemer is het niet eens met je gegeven informatie

Het kan voorkomen dat er een andere expert meedoet aan je Challenge en dat hij of zij het niet eens is met je inhoud. Schrik niet en luister naar deze persoon. Het kan maar zo zijn dat deze persoon nog gelijk heeft ook.

#6 Lage e-mail ratio

Niet alle deelnemers open dezelfde dag of laat staan dezelfde week je e-mails. Het kan namelijk gebeuren dat hij deze week geen tijd over heeft om aan jouw Challenge te deelnemen, maar wel de week erop. Dit kan een goed excuus zijn waarom deelnemers hun e-mail niet openen.

#7 Niet iedereen meldt zich aan voor de social media pagina

Er zijn genoeg deelnemers die zich aanmelden voor je Challenge voor je waardevolle informatie. Zij hoeven geen extra’s zoals zich aan te melden voor je pagina of een betere band met jou. Hiervoor hebben zij geen tijd voor of gewoon geen zin in. Allebei even goed, trek het je niet aan.

Tevens kan het ook voorkomen dat deze persoon bijvoorbeeld geen account heeft op de Social Media pagina die jij hiervoor wilt gebruiken.

Wat er ook gebeurt, speel erop in. Er kan altijd iets gebeuren die je niet verwacht vóóraf. Het enige wat je kunt doen is rustig blijven, het probleem oplossen of je verwachtingen bij stellen. Niet iedereen is hetzelfde als dat jij bent.

 

Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf? Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

 

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *