Een training geven als ondernemer

7 Musthaves voor elke trainer

Als ondernemer een training organiseren

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, wat goed dat je het aan het overwegen bent om zelf een training te organiseren. Zo goed dat je er voor openstaat, zodat jouw kennis gedeeld kan worden aan je potentiële klanten. Vóórdat het zover is wil ik je graag 7 tips geven, zodat jij jezelf kan gaan voorbereiden.

7 Presentatie tips voor de trainer

#1 Profileer jezelf als expert

Jouw toekomstige deelnemers willen alleen leren van de beste. Wanneer jij jezelf verkoopt als ondernemer dan verlies je jouw geloofwaardigheid. Ze geven namelijk liever meer geld aan waarde waar ze iets aan hebben dan hetzelfde ritueeltje die andere ondernemers ook geven. Ze willen echt leren van een expert!

 

#2 Welke doelgroep wil je aanspreken

Als jij een training wilt geven, is het zeker handig om zelf te bepalen wie jij wil aanspreken. Dit is letterlijk de door jou uitgekozen doelgroep. Stel jij wilt een training geven voor VA's dan kan jij de starters en de gevorderde aanspreken hiermee. Alleen dan moet het voor beide waardevolle informatie zijn, die meteen toepasbaar is. Hierin laten de meeste trainers steken vallen. Vandaar deze gouden tip.

 

#3 Maak je training oplossingsgericht

De deelnemers komen niet alleen voor jouw waardevolle informatie. Nee, zij willen juist door en met jou aan het werk worden gezet. Zij willen hulp van de beste die ze kennen en dat ben jij. Zorg er daarom altijd voor dat je training ook echt de oplossing biedt, waar ze juist zo naar verlangen.

Martiena de Graaf

Martiena de Graaf

#4 Speel in op de verwachtingen

Elk mens heeft diverse verwachtingen van bijvoorbeeld trainingen, events, films of eten. Heel normaal. Zorg er dan ook voor dat je meegaat met deze verwachtingen.

 

#5 Ken je eigen kracht

Als ondernemer en zeker als expert is het noodzakelijk dat jij je eigen krachten kent. Vaak zie je de helft nog niet van het kostbare schat die jij in je hebt. Door opzoek te gaan naar je eigen krachten, leer je ze ook in te zetten om andere verder te helpen.

#6 Doe het met passie

Het is zo essentieel van belang dat jij energie krijgt van het geven van een training. Als je alleen maar stress of een kort lontje van krijgt, is het misschien beter om niet trainingen te organiseren. Er zijn genoeg ondernemers en experts die graag hun ding doen, zonder in de spotlight te staan. Ook dat is goed he. Krijg je hier wel energie van en wordt het zelfs je passie dan is dit een geweldige combi voor jou als toekomstige trainer!

 

#7 Wees niet te opdringerig

Er zijn trainers die meteen hun vervolg training of traject aan je willen verkopen. Natuurlijk, dat snap ik, dit willen we allemaal. Alleen kijk eerst of dit gepast is en op welke manier je dit wilt doen. Het er zo duidelijk boven opleggen kan ook vaak een afstoot zijn dan een aankoop. Just sayin!

Met deze 7 tips kun jij meteen een goede indruk maken met je training. Het belangrijkste is dat je gewoon jezelf bent, dat je het beste van jezelf laat zien en deelt met je deelnemers. Iedereen kan leren trainen, jij ook! Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *