10 Beginnerstips voor jou als trainer

Succesvolle webinar geven

Word een echte trainer!

10 Beginnerstips om een training te geven

Wanneer jij als ondernemer een training wilt geven aan jouw klanten dan zijn er een aantal dingen die zeker belangrijk zijn om te weten en om te verwerken in je training. In dit artikel ga ik je mijn 10 tips geven die jou meteen gaan verder helpen bij je eerste of je zoveelste training.

Dé 10 beginners tips!

#1 Geloof en vertrouw in je eigen expertisevaardigheden

De deelnemers willen graag verder door jou geholpen worden en weten dat jij dit kan. Zij hebben namelijk niet voor niets voor jou gekozen. Ook zij hebben hun research gedaan vooraf. Jij bent het geworden! Vertrouw dan ook vooral op jezelf. Zij geloven al in je!

 

#2 Zorg voor de juiste aansluiting

Maak vooraf een goede doelgroep analyse. Zo kun je de training zo gericht mogelijk voor hen maken. Hiermee maak je jouw training meteen een stuk waardevoller dan hiervoor. Vraag ook echt aan hun waar zij behoefte aan hebben. Zij komen niet voor niets naar jouw training toe.

 

#3 Filter je informatie

Probeer niet als trainer ze alles in één keer te vertellen. Kies één bepaald onderwerp en ga daar verder op in. Wanneer jij diverse onderwerpen wil gaan aansnijden dan kunnen wij als jouw deelnemer het na een tijd niet meer volgen. Zonde!

 

#4 Ga de verdieping in

De deelnemers willen de oplossingen krijgen voor hun problemen. Hierin kun jij de belangrijke schakel zijn. Ga daarom ook echt met hun de verdieping in. Deel jouw waardevolle informatie en maak je training waard voor hun geld. Help ze oprecht verder!

 

#5 Wissel theorie af met praktijk

Aan theorie hebben wij een hoop! Alleen hoe meer je theorie geeft hoe sneller onze spanningsboog opraakt. Je kunt veel beter de theorie meteen in praktijk uitvoeren. Zo slaan we ook beter de theorie op en kunnen we hier veel langer van profiteren.


nog 5 tips...

#6 Zet ze aan voor actie

Geef ze niet alleen de opdrachten om thuis te doen. Nee, ga meteen tijd inplannen tijdens je training. Ze willen aan het werk! Geef duidelijke en gerichte opdrachten voor als groep, duo of individu te doen.

 

#7 Maak van een monoloog een dialoog

Geef de deelnemers een stem tijdens de training. Laat ze vragen stellen of ervaringen met elkaar delen. Maak de training een tweerichtingsverkeer, oftewel een dialoog genoemd.

 

#8 Luister naar de deelnemers

Sta echt open voor de mensen die speciaal voor jou zijn gekomen. Luister ook echt naar hun problemen. Het komt wel eens voor dat jij als trainer niet de gestelde vraag en/of het juiste antwoord geeft. Dit kan zijn omdat jij de vraag niet juist interpreteert. Als trainer wil je namelijk zo snel mogelijk door met de training. Het is dus goed mogelijk dat jij even moet afwijken van je eigen plan.

 

#9 Sta open voor het hier en nu

Het kan heel goed voorkomen dat je deelnemers ergens anders meer behoefte aan hebben dan datgene dat jij van te voren had bedacht. Sta open om te reageren in de training zelf. Jij bent de expert en jij weer precies wat jij het beste kunt doen. Geloof hier in!

 

#10 Ga het gewoon doen!

Houd je niet tegen, maar ga het gewoon doen! Dit klinkt natuurlijk makkelijker dan het is. Alleen als je dit wil, dan kun je het ook!

Met deze 10 tips kun jij jouw training gaan voorbereiden en geven. Begin bij stap 1 en neem de tijd. Zolang de wil er is, is er een weg! ‘Iedereen kan leren trainen, jij ook!’Ben je ook benieuwd naar jouw eigen trainersvaardigheden en hoe je deze het beste kunt inzetten voor je eigen bedrijf?

 

Wil je ook graag met gemak jezelf comfortabel voelen en met volle dosis zelfvertrouwen trainen aan jouw deelnemers? Dan nodig ik je heel graag uit om eens kennis met mij te komen maken tijdens mijn training: Ja, ik wil trainen. Meer informatie of je meteen aanmelden kan hier >>>

Succes en vooral veel plezier.

 

 

Doe jouw volgers (en mij) een groot plezier en deel dit artikel met je netwerk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *